Deg:
1 l vatten
100g jäst
2tsk salt
2msk strösocker
24-26 dl vetemjöl, jag tog ca 14dl vete, 5dl dinkelsikt, 5dl grahamsmjöl
3msk olja
Rör ut jästen i lite 37 gradigt vatten, blanda i resten av vattnet och oljan. Blanda salt och socker i mjölet, blanda i det i vätskan rör till en jämn deg, låt jäsa ca 30 min.
15 skivor rökt kalkon
4 skivor pepparsalami
6 skivor kokt medvurst
(lite blandat efter vad jag hade i kylen)
Köres till småbitar i matberedare eller hackas
250g mozzarella 19%
50g färskost med vitlök och örter 4%
3msk lättcremefraiche
3msk tomatpuré
1msk oregano
1brk champinjoner
Kör allt till en massa i matberedare
1ägg och en skvätt mjölk till pensling (vispas ihop)
Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen som till vanliga bullar, bred på ostblandningen, strö över kalkonhacket rulla ihop och dela, lägg i bullformar och ställ att jäsa ca 15 min. Pensla bullarna och grädda ca 15 min. Låt svalna lite, ät med vitkålssallad.
Går att frysa
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Hej!
Nu har jag kommit in på din sida... hittade dig via v.v:s forum. Kommer kika in här med jämna mellanrum. Välkommen in hos mig också.
Hälsn. Lotta
Välkommen, ska titta in till dig med!
Skicka en kommentar